Η ΕΕΦ και το Μουσείο Φιλελληνισμού συνεργάσθηκαν για την υλοποίηση της νέας εμβληματικής παραγωγής του ΣΚΑΪ, προσφέροντας υλικό και φωτογραφίες εκθεμάτων του Μουσείου και διαθέτοντας τους χώρους του για τα γυρίσματα.

Ένα από τα επεισόδια αναφέρεται σε δύο μεγάλους Φιλέλληνες. Τον Βρετανό Lord Byron και τον Αμερικανό Dr. Samuel Gridley Howe.

Πρεμιέρα: Παρασκευή, 1/10/2021 στις 21.00

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer της σειράς εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=o3XkiHE74c0

Πρόκειται για μια ξεχωριστή τηλεοπτική πρόταση που θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια, με κινηματογραφική οπτική, άρτια τεκμηρίωση, υψηλή αισθητική και σπουδαίους συντελεστές μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Το κορυφαίο γεγονός της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια των ηρώων. Τα εμβληματικά πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης, η πορεία της ζωής τους, η συμμετοχή και η προσφορά τους στον αγώνα. Ιστορικοί-ομιλητές παρουσιάζουν και αναλύουν το γενικό ιστορικό πλαίσιο στα χρόνια της Επανάστασης του 1821 και αναλύουν πτυχές της προσωπικότητας του εκάστοτε ήρωα.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν η Ανιές Σκλάβου και ο Στέλιος Τατάκης και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συμμετέχουν κατά σειρά εμφάνισης τους ο Λεωνίδας Κακούρης, ο Αργύρης Πανταζάρας, η Θεοφανία Παπαθωμά, ο Ερρίκος Λίτσης, η Ιφιγένεια Καραμήτρου, ο Αντώνης Καραθανασόπουλος και ο Σπύρος Σταμούλης.