Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) και το Μουσείο Φιλελληνισμού, οργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Ψάχνοντας τα βήματά μου», του Δημοσθένη-Δημήτριου Δεσποτίδη.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Μουσείο Φιλελληνισμού, στις 17 Δεκεμβρίου, στις 18.00.

Ο Δημοσθένης είναι μαθητής του Y10, στο Αγγλόφωνο Διεθνές σχολείο Campion.

Εξέδωσε πρόσφατα την 1η του ποιητική συλλογή, με τον τίτλο «Ψάχνοντας τα βήματά μου», όχι μόνο στην Ελληνική, αλλά και στην Αγγλική γλώσσα.

Πέρυσι, ο Δημοσθένης κατέκτησε την πρώτη θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης του Ιδρύματος «Never Such Innocence» (NSI) στο Λονδίνο, ανάμεσα σε 4.000 συμμετέχοντες από 44 χώρες, και έγινε επίσημα Πρεσβευτής του NSI.

Η ποιητική συλλογή αποτελείται από 46 ποιήματα και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, καθώς επίσης και του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του International Action Art.

Ο Δημοσθένης ανακηρύχθηκε Διευθυντής Λογοτεχνίας του International Action Art, ενός διεθνούς Οργανισμού με παρουσία σε 47 χώρες ανά τον κόσμο, από τον κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων καθώς και Γενικού Προέδρου του ΙΑΑ.

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό (ΕΕΦ), απονέμει Έπαινο στον Δημοσθένη για το δημιουργικό του πνεύμα και την προσήλωσή του στην Αριστεία, και εξέλεγξε την μητέρα του Κυρία Μαργαρίτα Βαρθολομαίου μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της ΕΕΦ.

Ο Σύλλογος των Αθηναίων, ενός από τους παλαιότερους και πιο ιστορικούς Συλλόγους, ανακοίνωσε ότι ο Δημοσθένης θα αποτελεί πλέον exofficio μέλος του.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΙΔΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ-ΔΗΜΗΤΡΗ

Tην ποιητική συλλογή στην Ελλάδα θα την βρείτε στο New Dimension e-shop https://www.newdimension.gr/product/searching/

Στο Bookbox https://www.bookbox.gr/item/650405-searching-for-my-footsteps καθώς και

στον ΙΑΝΟ https://www.ianos.gr/searching-for-my-footsteps-diglosso-0522792

Την ποιητική συλλογή για το Ηνωμένο Βασίλειο μπορείτε να την προμηθευτείτε εδώ: https://www.amazon.co.uk/dp/B09HG4W1S3

Μουσείο Φιλελληνισμού

Ζησιμοπούλου 12,11524,

Αθήνα

RSVP: 210.8094750, info@phmus.org